26.5. - 8.6.2013.
Home

Natječaj za sudjelovanje u programu festivala 31. Tjedan suvremenog plesa

There are no translations available.

Hrvatski institut za pokret i ples objavljuje natječaj za sudjelovanje u programu festivala 31. Tjedan suvremenog plesa.

Festival se održava u periodu od 26. svibnja do 08. lipnja 2014. godine. Natječaj je namijenjen profesionalnim plesnim umjetnicima i skupinama suvremenog plesa koji djeluju na području Hrvatske kao i umjetnicima koji su porijeklom iz Hrvatske, a djeluju u inozemstvu.

Razmatrat će se prijedlozi / radovi koji su nastali u periodu od 15. lipnja 2013. do trenutka prijave, te radovi u nastajanju koji će premijernu izvedbu imati u okviru Festivala.
Zanimaju nas prijedlozi koji svojom intencijom i vizijom pomiču granice estetike i virtuoznosti izvedbe u području suvremenog plesa, te koji ostvaruju komunikaciju sa ostalim disciplinama na način koji rezultira novom sinergijom te potiče inovativnost u području suvremenog plesa.

 

Hvala svima koji su pratili 30. Tjedan suvremenog plesa!

There are no translations available.

Naročito zahvaljujemo svima koji su nas podupirali i financijski, putem subvencija (Ministarstvo Kulture RH, Ured za obrazovanje, sport i kulturu Grada Zagreba, EU program kultura 2007-2013, Veleposlanstvo Kraljevine Nizozemske, Veleposlanstvo Države Izrael, British Council, Canada Council for the Arts), sponzorski (Rexona) te medijski (tportal, Divinus Victoria i port.hr); partnerskim potporama (Hotel Dubrovnik, ZekaeM, HNK, MSU, DK Gavella, Kavanica, Rock caffe bar Piccadilly, Domino), te gledatelji kupovinom ulaznica! Posebno i od srca zahvaljujemo ekipi predanih, izuzetnih volontera bez kojih bi naši uspjesi bili znatno manji.

Na kraju, s nimalo manjim osjećajem zahvalnosti, želim izraziti zahvalu na Visokom pokroviteljstvu Predsjednika RH, koji je ovim činom ne samo ukazao na značaj Tjedna suvremenog plesa u Hrvatskom kulturnom ozračju, već je ujedno i naglasio važnost suvremenog plesa kao umjetničke discipline koja je dinamički čimbenik kulturnog podneblja Hrvatske danas.

Pozivamo vas da nas i nadalje pratite putem pretplate na elektronske Plesne novice. Također, jer je ples za sve - Zaplešite s Nama! Ovih dana kreću predupisi u plesne radionice u Zagrebačkom Plesnom centru, a već sad se možete prijaviti za sljedeću plesnu ekspediciju: 27.kolovoza vodimo vas na besplatni plesni izlet! Ovaj put posjetit ćemo međunarodni plesni festival u Murskoj soboti na svjetsku premijeru Rob Clarke (detalji programa www.flota.si). Registracija i detalji: edukacija@plesnicentar.info

Do sljedećeg susreta uz ples!
 

Maša Kolar nagrađena produkcijskom nagradom 30.TSP

There are no translations available.


Maša Kolar & Mirna Žagar
Imamo još jednog pobjednika među izvođačima 30. TSP-a!
Svake godine domaćoj grupi ili umjetniku s najvećim brojem glasova publike, dodjeljujemo produkcijsku nagradu. Ove godine uz vašu pomoć tu je nagradu osvojila Maša Kolar! Čestitamo! :)

Produkcijska nagrada Tjedna suvremenog plesa sastoji se od financijske i produkcijske potpore grupi/umjetniku za njihov novi projekt.
 

Nagrada publike Aakashu Odedri

There are no translations available.


Aakash Odedra & Mirna Žagar
Publika 30. Tjedna suvremenog plesa ove je godine s najviše glasova nagradila Aakash Odedru za izvedbu Rising.
Čestitamo Aakashu koji je nagradu osobno preuzeo tik pred odlazak iz Zagreba u Zagrebačkom plesnom centru!

Nagrada publike je skulptura "Plesačica", akademskog kipara Svena Riedla.
 
Page 1 of 4
DWF living room:
TODAY I DID NOT DIE SO BEAUTIFULLY
talks, lectures, video projections
29.5.-2.6.2013. | 17-18:30h | ZDC Mediateque
Free entry!
Postanite volonter TSP-a!

Subscribe to our newsletter to get updates on the Dance Week Festival, as well as other dance-related news. Please note: the newsletter is in Croatian.

30th DWF is highly endorsed by the President of the Republic of Croatia
With financial support:
Programme partners:
Supported by:
Media coverage:


web by: vt
Zagrebački plesni centar Hrvatski institut za pokret i ples