Love Fire

Yasmeen Godder (IL)
28.05.10. | 29.05.10.
Gavella – Zagreb
 

Svoju Love Fire Yasmeen Godder izvodi uz soundtrack poznatih klasičnih valcera, od Šostakoviča do Straussa, prelomljen kroz vrlo osobnu i privatnu prizmu i u želji da njime bude dirnuta i ispunjena, a da ga ne osuđuje. Budući joj je i kulturalno i osobno ta glazba daleka, rezultat je kompleksno i duhovito putovanje različitim shvaćanjima pojma ‘romantično’. Godder istražuje želju da se zaljubi, izgubi kontrolu, bude transformirana i obuzeta strašću, i sve to kroz fizičke i plastične slike koje daju novo viđenje stereotipima muškog i ženskog identiteta i ulogama koje igramo u međusobnim odnosima.

Ovom predstavom Godder nastavlja svoju dugogodišnju suradnju s dramaturgom Itzikom Giuliom, te plesačem Eranom Shannyem. No , ovo je prvi put da joj je suradnik vizualni umjetnik Yochai Matos, dobro poznat u Tel-Avivu podjednako po svom gerilskom uličnom radu kao i brojnim galerijskim izložbama, i koji će na kraju izvedbe na nju odgovoriti performativno-vizualnom instalacijom.


koreografija:Yasmeen Godder
dramaturgija: Itzik Giuli
autori & izvođači
: Yasmeen Godder, Eran Shanny
gost izvođač & autor florescentne instalacije
: Yochai Matos
glazba
: Johann Strauss – An der schönen blauen Donau;
Jean Sibelius - La valse triste;
Dmitrij Šostakovič – Valse n°2 ;
Arnold Schoenberg- Valse de Chopin iz Pierrot Lunaire, Op. 21;
Frederic  Chopin – Opus 70 u Ges-duru;
Petar Iljič Čajkovski- Valse Sentimentale;
Aram Iljič Hačaturjan - valcer iz Masquerade Suite
kostimi & rekvizita
: Inbal Lieblich, Eran Shanny, Yasmeen Godder
oblikovanje svjetla & tehničko vodstvo
: Uri Rubinstein
montaža & oblikovanje zvuka
: Eyal Shindler
tehničar zvuka
: Oren Cohen
koprodukcija:
Curtain Up Festival 2009, Tel Aviv, Izrael, Théâtre de la Place, Liege, Belgija, Hebbel am Ufer, Berlin, Njemačka 
prvi dio projekta nastao je za Les Subsistances , Laboratoire de création artistique, Lyon, Francuska & Kunstfest Weimar GmbH, Weimar, Njemačka
gostovanje u Zagrebu je realizirano uz potporu Velesposlanstva Države Izrael, Društva Izraelsko  prijateljstvo i Plive


[bez naslova, Yochai Matos; Video Loop]


Jedna od vodećih izraelskih koreografkinja i dobitnica niza svjetskih nagrada uključujući i Bessie, Yasmeen Godder je rođena u Jeruzalemu, a s obitelji se preselila u New York kad joj je bilo 11 godina. Tamo je završila je High School of the Performing i diplomirala na Tisch School of the Arts pri New York University. Od 1999. živi u Tel Avivu i radi s vlastitom trupom. Njezine kreacije redovito su na programima festivala u Suzanne Dellal Dance Centru u Tel Avivu, te brojnim prestižnim lokacijama diljem svijeta uključujući Rusiju, Njemačku, Englesku, Mađarsku, Francsuku, Dansku, italiju, Švedsku, Japan, Koreju i SAD.
http://www.yasmeengodder.com/