Dobro došli u Rijeku


Dobro došli u Rijeku

Prostor + | autorski koncept & režija: Branko Žak Valenta


* organiziran je prijevoz na predstavu iz Zagreba

***

Dobro došli u Rijeku

autorski koncept & režija: Branko Žak Valenta

skladatelj
: Marin Alvir

oblikovanje svjetla
: Alen Vukelić

autori videa
: Marin Lukanović, Kate Foley ,Jalena Germuth

realizacija videa
: FILMAKTIV

koautori i izvođač: Mila Čuljak, Jelena Lopatić, Tanja Smoje, Gordana Svetopetrić, Ivana Kalc, Kate Foley, Sanda Žuvela, Ana Varšava, Karolina Šuša , Maja Dobrila , Milijana Lenta, Dean Lalević, članovi navijačke skupine Armada iz Rijeke.

glas koji najavljuje vlakove: Nina Violić

Tko smo to mi? Što nas to spaja i čini Riječanima? Kako nas vide drugi? Kako vidimo sami sebe ? Što volimo o nama, a što bismo mijenjali? Zbog čega ponekad želimo otići zauvijek,a kad odemo jedva se čekamo vratiti? Da li se želimo mijenjati i da li znamo kakvima bismo željeli biti? ‘DDR’ ne pokušava odgovoriti na ova kompleksana pitanja,već ih samo preispitati s namjerom da potakne gledatelja na kritičko razmišljanje o vlastitom identitetu te o mentalitetu sredine u kojoj živi.

Riječ je o kazališnoj predstavi na specifičnoj lokaciji (željeznička postaja Pećine ,vlak Zagreb-Rijeka,glavni željeznički kolodvor Rijeka) kojom se želi preispitati fenomen mentaliteta, njegovog nastanka te ukorijenjenosti na određenom području,a s obzirom da su sudionici u projektu Riječani, centar zanimanja DDR-a jest ‘riječki mentalitet’ s svim svojim pozitivnim i negativnim pojavnim oblicima. Predstava je zamišljena kao multimedijalni projekt koji započinje na željezničkoj postaji Pećine gdje performeri dočekuju publiku nakon čega se vlakom dolazi do glavnog kolodvora Rijeka u čijim se u prostorima odvija glavnina predstave. Namjera autorske ekipe je da nekome tko dolazi u Rijeku (u predstavi – vlakom) predstaviti grad, njegove stanovnike i njihov menatlitet.