I’m Mean, I Am


I’m Mean, I Am

Yasmeen Godder ( IL )


I’m Mean, I Am

koreografkinja: Yasmeen Godder

izvođači i koautori: Yasmeen Godder, Eran Shanny, Maya Weinberg, Dana Yahalomi

skladatelj: Keiji Haino

dramaturg: Itzik Giuli

scenograf: Oren Sagiv

kostimograf: Maayan Goldman

oblikovatelj svjetla: Avi-Yona Bueno (Bambi)

maskerka: Alona Rodeh

Jedna od vodećih izraelskih koreografkinja i dobitnica niza svjetskih nagrada uključujući i Bessie, Yasmeen Godder, ovom kreacijom znakovita imena testira svoje ‘moći’ u kreativnom procesu s drugim izvođačima i igra se s instinktima i transformacijama.

U pokušaju da nadvlada prazninu i depresiju izazvanu ogoljenošću plesne dvorane, Godder testira svoje ‘moći’ u kreativnom procesu s drugim izvođačima. U jezivoj, a ipak sportskoj atmosferi dvorane, igraju se instinktima i transforamacijama koje izaziva neugoda i praznina. Tenzija koja postoji između procesa i proizvoda, te želje da je se nadvlada, izaziva iskre nasilja, koje evolviraju u intimne trenutke i omogućuju da rad prijeđe u riskantniju fazu. Tako izgrađeni intenzitet postaje platforma za izigravanje slika ‘većih od života’, inspiriranih sjećanjem na filmske momente, a kako bi se kreirao vrlo poseban jezik izvedbe. Sve ovo nastavak je Godderinog istraživanja slika koje su možda otuđujuće, strane i daleke našoj precepciji i nama samima, te ispitivanja kako se naša individualnost nosi s tim novim izvanjskim identitetima tijekom izvedbe, istovremeno ih identificirajući i odbacujući.

Yasmeen Godder je rođena u Jeruzalemu, a s obitelji se preselila u New York kad joj je bilo 11 godina. Tamo je završila je High School of the Performing Arts i diplomirala na Tisch School of the Arts. Od 1999. živi u Tel Avivu i radi s vlastitom trupom. Njezine kreacije redovito su na programima festivala u Suzanne Dellal Dance Centru u Tel Avivu, te brojnim prestižnim lokacijama diljem svijeta uključujući Rusiju, Njemačku, Englesku, Mađarsku, Francsuku, Dansku, italiju, Švedsku, Japan, Koreju i SAD.