L’heure Du Bain, Les Rêveuses, Boléro


L’heure Du Bain, Les Rêveuses, Boléro

Parenthesis (CA/FR) | koreograf: Christophe Garcia


L’heure du bain

koreograf: Christophe Garcia

glazba: Johann Sebastian Bach, Laurier Rajotte

glazbu izvodi: Laurier Rajotte

oblikovanje svjetla: Jean-François Milazzo

izvođačice: Soula Trougakos, Charline Peugeot


Les Rêveuses

koreograf: Christophe Garcia

glazba: Adolphe Adam

oblikovanje svjetla: Jean-François Milazzo

izvođačice: Soula Trougakos, Céline Giachero, Marie-Êve Carrière

Boléro

koreograf: Christophe Garcia

glazba: Maurice Ravel

oblikovanje svjetla: Jean-François Milazzo

izvođačice: Céline Giachero, Marie-Êve Carrière, Charline Peugeot

L’heure du bain’ predstavlja trenutak intimnosti, meditacije i pročišćenja. Trenutak u kojem protagonist pronalazi sebe, svoju maštu, svoj unutarnji svijet. ‘Bolero‘ je Garcijino viđenje jedne od najiterpretiranijih glazbenih kompozicija, a koja je ujedno I izazov za svakog koreografa, dok su ‘Les Rêveuses‘ kratki izlet u svemir triju mladih žena koje bježe od realnosti koristeći pokret, boje, poeziju, snove… ‘Bolero’ je dobitnik nagrade Scapino na koreografskom natjecanju u Hanoveru, Njemačka te nagrade Danse de Pesaro, u Italiji.

Plesač i koreograf Christophe García pohađao je Rudra Béjart Studio-School, gdje je osim plesnog obrazovanja upoznao i svijet kazališne umjetnosti, pjevanja i udaraljkaštva. Profesionalno je debitirao s Béjart Baletom 1998. Odonda je surađivao s Robertom Wilsonom, Opéra de Marseille i Grands Ballets Canadiens de Montréal. 2003. postao je član Cas Public.

Osim plesačke karijere, Christophe García je započeo i onu koreografsku kreirajući prije svega za Jeune Ballet de France i Jeune Ballet du Québec, a uskoro će raditi i za Scapino Ballet u Nizozemskoj. Osnivač je i umjetnički ravnatelj francusko-kvibeške trupe Parenthèsis. Za svoj je rad nagrađen nizom međunarodnih koreografskih priznanja.