P.I. (Pays) Ou Presentation Intimes


P.I. (Pays) Ou Presentation Intimes

Julie Dossavi (BJ / F)


P.I. (Pays) Ou Presentation Intimes

koreografkinja i izvođačica: Julie Dossavi

glas
: Papa Gédéon Diarra

električni bass, računalo
: Allan Houdayer

udaraljke
: Yvan Talbot

oblikovanje svjetla
: Sylvain Bresson

kostimografkinja
: Valérie Saïd

oblikovanje zvuka: David Godard

trajanje: 57’

Kako mu i naziv kaže, ovaj je solo putovanje francuske plesačice i koreografkinje beninskog porijekla, Julie Dossavi, u intimne krajolike. U skrivene predjele tijela, seksualnosti, duhovnosti, emocionalnosti, intelektualnosti; ali i zemlje kojima je putovala Malí, Benín, Indiju, Francusku, suvremeni ples, ceremonije, groove…

Naslov predstave, P.I. (Pays) ou Présentations Intimes, (Intimni krajolici ili prezentacije) ujedno prenosi i njezin umjetnički kut gledanja: istraživanje intimnosti. Kombinacija tradicionalne i elektronske glazbe, mješavina plesnig formi, razmjena… Koreografija uranja u odnos solo plesačice i triju glazbenika. Kreativni proces izvire iz  interakcije sudionika, koje se potiče da nadiđu vlastite umjetničke vještine kako bi iskušali nove forme istovremeno zadržavajući vlastitu specifičnost i autentičnost.

Rođena u Toulonu, u obitelji porijeklom iz Benina, Julie Dossavi je odrasla jednoj drugoj luci, onoj u Brestu, gdje se i obrazovala u jazz danceu. 1990. diplomirala je tjelesni odgoj i ples, nakon čega je primljena u Centre National de Danse Contemporaine d’Angers, gdje se pridružila trupi Jean-Françoisa Durourea.

1992. bila je plesačica, asistent i trener ceremonije otvaranja Olimpijskih igara u Albertvilleu, a koje je režirao Philippe Decouflé, a godinu dana kasnije kreirala je svoj prvi koreografski solo. 1995. sa svojim je poslovnim i privatnim partnerom Gérardom Gourdotom pokrenula trupu Les Géographes, a 2003. i vlastitu trupu s bazom u Poitiersu.

Kao koreografkinja radila je u Cairo Operi, Kamerunu, Londonu, Marrakechu, Bangui i Čadu, a njezine su koreografije izvođene na festivalima u Châteauvallonu, Montpellieru i Paris Quartier d’été.