Pijane šume


Pijane šume

Ana Kreitmeyer / Sandra Banić (HR)


Hrvatska koreografska platforma

Pijane šume

koreografkinje, izvođačice i scenografkinje: Ana Kreitmeyer i Sandra Banić

kostimograf
: Silvio Vujičić

dramaturški savjetnik
: Goran Sergej Pristaš

asistent koreografa
: Nikolina Pristaš

oblikovatelj svjetla
: Miljenko Bengez

Pijane šume’ plesna je predstava koja interes nalazi u ispitivanju izmjena zakonitosti fizičke realnosti s intencijom stvaranja nove, unutar koje se tijelo ponaša prema drugim pravilima. Tako je izvedbena situacija radilište/gradilište u kojoj je jedini mogući proizvod ples kao takav.

Ana Kreitmeyer, rođena 1977.godine u Zagrebu. Ana je plesačica i koreografkinja koja radi unutar izvedbene skupine BADco. iz Zagreba. Kao plesačica razvija se godinama provedenim s različitim pedagozima učeći plesne tehnike. Izvođačka iskustva Ana stječe kroz rad na predstavama s raznim koreografima i režiserima dok paralelno također razvija vlastitu autorsku poziciju. Surađuje kao suradnik za pokret na predstavama Thearto projekta.

Akademsko obrazovanje stječe završenim Edukacijsko – rehabilitacijskim fakultetom u Zagrebu. Pedagoško polje djelovanja uobličava vođenjem plesnih treninga i radionica (surađuje sa Zagrebačkim plesnim ansamblom, plesnim centrom Tala i plesnim studijom iz Pule).

Sandra Banić , rođena je 1976.g. Samostalna je plesna umjetnica, plesačica i koreografkinja.
Sandra je koordinatorica Eksperimentalne slobodne scene (EkS-scena) u Zagrebu i suosnivačica umjetničke organizacije koautorska inicijativa OOUR.

1997.g, dobitnica je stipendije DanceWeb plesnog festivala Sommertanzwochen u Beču.
Plesala je u brojnim predstavama domaćih i stranih koreografa. Njeni autorski radovi izvođeni su u zemlji i inozemstvu.

Diplomirala je razrednu nastavu i prirodoslovlje na Učiteljskoj akademiji u Zagrebu.
Pedagoško polje djelovanja uobličava vođenjem plesnih treninga za djecu osnovnoškolske dobi u Centru za kulturu i obrazovanje „Zagreb”.