Stvarajući Eve


Stvarajući Eve

OOUR (HR) | autori koncepta i koreografije: Selma Banich, Sandra Banić i Oliver Frljić


Stvarajući Eve
autori koncepta i koreografije: Selma Banich, Sandra Banić i Oliver Frljić

izvođači: Selma Banich i Sandra Banić

dramaturg: Oliver Frljić

skladatelj: Adam Semijalac

oblikovatelj svjetla
: Mario Vnučec
Ostvareno uz potporu Ureda za kulturu, obrazovanje i šport grada Zagreba i Ministarstva kulture RH.
Realizirano kroz radnu platformu EkS-scene.

trajanje: 60′

Kako kaže službeni press za ovaj duet: radeći jedino na vlastitoj proizvodnji u objekt koji uvijek iznova koloniziraju određene perceptivne strategije, tijelo u trajanju proizvodi onaj specifični užitak gledanja koji se sastoji u činjenici gledateljeva promatranja vlastitog promatranja.

Majo, radeći jedino na vlastitoj proizvodnji u objekt koji uvijek iznova koloniziraju određene perceptivne strategije, tijelo u trajanju proizvodi onaj specifični užitak gledanja koji se sastoji u činjenici gledateljeva promatranja vlastitog promatranja. Na ovaj način događa se njegovo uključenje u vlastiti režim objektifikacije i zahvaćenost onim totalizirajućim pokretom koji pokušava zauzeti sve pozicije. Situacija u kojoj pojavljivanje onog totalitarnog u isto vrijeme funkcionira i kao realizacija projekta jedne nove zajednice, zajednice u kojoj totalitarizacija postaje jedini modus priključenja, postaje prostor artikuliranja jednog drugačijeg političkog, ali i izvedbenog diskursa.

Koautorsku inicijativu OOUR je pokrenula grupa autora različitih umjetničkih praksi želeći istraživati limitacije vlastitih autorskih predispozicija i opozicijska trenja unutar zadanih izvedbenih koncepata. Grupa je do sada realizirala projekte Limb (2003), blackbox-the first box (2004), orangecut (2004), to be confirmed (2005), H (2006)  i Stvarajući Eve (2006) koje je prezentirala u programu mnogih kazališnih manifestacija i na gotovo svim plesnim festivalima u Hrvatskoj, te je s uspjehom gostovala u Njemačkoj i Španjolskoj. Predstava Stvarajući Eve je nastala u suradnji s kazališnim redateljem Oliverom Frljićem. OOURove produkcije su copyleft.