Upon Reaching The Sun


Upon Reaching The Sun

Kibbutz Plesni Teatar (IL ) | koreograf i redatelj: Rami Be’er


Upon Reaching the Sun

koreograf i redatelj: Rami Be’er

glazba: Sigur Ros, Saka, 310, H. Hilmarsson, Colleen, Massive Attack

autor teksta: Georg Buchner (Woyzeck)

oblikovanje svjetla: Rami Be’er, Yossi Revach

kostimograf: Ma’or Tzabar

plesači: Renana Randy, Danny Eshel, Ilana Bellahsen, Artour Astman, Mika Webber, Amit Marsino, Eran Gisin, Nir Even Shoham, Sara Wilhelmsson, Yuko Harada, Efrat Hendler, Itzhak Amar, Moriel Debi, Daniel Ohn, Amit Gerera, Yarden Bloom

Kibbutz Contemporary Dance Company vraća se u Zagreb nakon tri godine, i to u koreografiji svog umjetničkog ravnatelja, Rami Be’era. Predstava inspirirana dramom ‘WoyzeckGeorga Büchnera, vodi gledatelje u legendu koja briše osjećaj za vrijeme,a njezinim će gostovanjem (u suradnji sa Izraelskim Veleposlanstvom) u Zagrebu biti obilježen i Dan državnosti države Izrael.

Upon Reaching the Sun’ za polazište uzima ulomak iz ‘Woyzecka‘, fragmentarne drame njemačkog pisaca iz 19. stoljeća, Georga Büchnera. Ulomak je to koji opisuje zamišljeno putovanje usamljene sirote djevojčice, prvo na Mjesec, za koji ustanovi da je tek panj trulog stabla, potom na sunce, za koji se ispostavi da je tek uvenuli suncokret, onda do zvijezda, koje su tek insekti i konačno do njezina – tužnog i razočaravajućeg – povrtaka na zemlju.

Ali ne pokušavajte tražiti priču, jer je nema“, kaže Kibbutzov umjetnički ravnatelj i koreograf Rami Be’er. Njegov je cilj bio stvoriti na sceni određeni svijet, svijet koji spaja i naglašava pokret, glazbu, scenografiju, kostime I svjetlo, I u kojem je svaki gledatelj pozvan otkriti svoje vlastite asocijacije.

Kibbutz Contemporary Dance Company život je započela kao ogranak Regional Western Galilee Dance Group, Yehudit Arnon, koja ju je osnovala i vodila do 1996. Tijekom godina KCDC se razvio u jednu od najistaknutijih izraelskih plesnih trupa s međunarodnom reputacijom. Izvodeći originalne kreacije svog umjetničkog ravnatelja Rami Be’era, KCDC je kreirao svoj ekskluzivni stil i karakter koji mu je postao zaštitni znak kako u Izarelu tako i u inozemstvu.