Which Club? / Fragile On The Edge


Which Club? / Fragile On The Edge

Jasna Vinovrški (F / D / HR)


koreografkinja: Jasna Vinovrški

pleše: Unita Gay Galiluyo

kostimografkinja: Tanja Liebermann

skladatelj: Heinrich Ignaz Franz von Biber

Kad je Unita Gay Galiluyo britanskim pograničnim službenicima rekla da je po zanimanju plesačica, upitali su je ‘Which Club?’. Tako je život započeo istoimeni solo koji progovara o odnosu birokracije i plesne zajednice (nagrađen na 11. međunarodnom natjecanju koreografa Masdanza – Kanarsko otočje), dok se ‘Fragile on the Edge‘ bavi anksioznošću i to putem – staklene čaše.

Which Club

Solo ‘Which Club?’ nastavak je istraživanja započetog kreacijom ‘Mittelwelle AFC’, a bavi se birokracijom i birokratskim sustavima, ovaj put u odnosu s profesijom plesača suvremenog pleas. Kao njezino ishodište koreografkinja je iskoristila osobno iskustvo plesačice filipinskog porijekla, Unite Gay Galiluyo tijekom 5 godina njezina boravka u Europi. ‘U kojem klubu plešete?‘ bilo je jedno od pitanja koja su joj postavljali nakon što je zatraživši vizu za Veliku Britaniju kao svoju profesiju navela – plesačica suvremenog plesa.

Fragile On The Edge

Kreacija koja prije svega istražuje anksioznost i odnose spram situacija koje izazivaju to stanje. Ideja korištenja čaše kao glavnog objekta proizišla je iz improvizacija, a s vremenom je od interpretatora zahtijevala posebnu posturu tijela te ih tako suočila s aksioznošću i sličnim stanjima.

autori koncepta i interpretatori: Clement Layes, Jasna Vinovrški

skladatelj: Claudio Bettinelli