Chew


Chew

Hrvatska koreografska platforma | OOUR | autorica: Selma Banich

29.05.2008. Hartera Rijeka
01.06.2008. ZKM

‘Chew’ jedne od najvažnijih domaćih suvremenih plesnih autorica, Selme Banich, autorefleksivan čin koji problematizira fenomen zastrtosti, zakrivenosti pojedinačnog tijela ispod naslaga pin up izgleda, a prema najavi autorice, samo za 25. TSP izvodi ga – Goran Sergej Pristaš.

Chew

by Selma Banich

glazba: Dolly Parton, The Beatles

svjetlo
: Mario Vnučec

dizajn: offstudio

produkcija: OOUR

trajanje: 50′ min.

o projektu

Prikaz izbliza lažnih genitalija čine ih apstraktnim. Postoji igra između onoga što je prepoznatljivo i onog što nije. Što mislite koja je razina želje da se vidi „realistični” model?

Cindy Sherman/ intervuira Therese Lichtenstein

Projekt je realiziran u produkciji koautorske inicijative OOUR sa Sveučilištem u Zagrebu – Studentski centar – Teatar &TD – CIIU, Kulturzentrum-om Minoriten Graz i platformom Eksperimentalne slobodne scene.

Projekt su podržali Gradski ured za obrazovanje, kulturu i šport i Ministarstvo kulture RH.

o autorici

Plesno obrazovanje stekla na Školi za klasični balet u Zagrebu i Heinz – Bosl – Stiftung Ballettakademie u Minhenu, te na radionicama u Hrvatskoj i inozemstvu. Osnivačica i programska koordinatorica Eksperimentalne slobodne scene. Surađuje s koautorskom inicijativom OOUR, Tranzicijskim – fikcijskim kazalištem Trafik iz Rijeke, DB Indošem i Grupom Kugla, Sodaberg koreografskim laboratorijem i k.o. / kombiniranim operacijama. Bavi se pedagoškim radom, te vodi radionice u Hrvatskoj i inozemstvu. U slobodno vrijeme radi za La bella nippola records i kao band staff za Bebè na Volè-a.

o grupi

Koautorsku inicijativu OOUR je pokrenula grupa autora različitih umjetničkih praksi želeći istraživati limitacije vlastitih autorskih predispozicija i opozicijska trenja unutar zadanih izvedbenih koncepata. Grupa je do sada realizirala projekte Limb (2003), blackbox-the first box (2004), orangecut (2004), to be confirmed (2005), H (2006), Stvarajući Eve (2006), Salon (2007), Chew (2007) i Whitebox (2008); koje je prezentirala u programu mnogih kazališnih manifestacija i na gotovo svim plesnim festivalima u Hrvatskoj, te je s uspjehom gostovala u Njemačkoj i Španjolskoj. OOUR ima status rezidencijalne kompanije u okviru EkS-scenine radne platforme. OOURove produkcije su copyleft.