Destinacija Trafik: Divljač


Destinacija Trafik: Divljač

Trafik | a: Selma Banich, Mila Čuljak, Edvin Liverić, Magdalena Lupi, Silvia Marchig

30.05.2009. | 20:30h | Histrionski dom, Zagreb
01.06.2009. | 20:00h | HKD, Rijeka

Divljač

Destinacija Trafik: Divljač

projekt osmislile: Mila Čuljak i Magdalena Lupi

autori: Selma Banich, Mila Čuljak, Edvin Liverić, Magdalena Lupi, Silvia Marchig

koautori i  izvođači: Marin Alvir, Mila Čuljak, Edvin Liverić, Silvia Marchig, Gordana Svetopetrić

scenografkinja i oblikovateljica svjetla: Lara Badurina

kostimograf: Iztok Hrga

skladatelj: Marin Alvir

izbor glazbe: Selma Banich i Mila Čuljak

maske: Matea Pasarić

asistentica produkcije: Sabina Krešić

produkcija: TRAFIK

o predstavi

Dugogodišnjim bavljenjem pojedincima na margini, istraživali smo uvijek iznova intrigantne teme identiteta i tijela. Sada, deset godina kasnije, TRAFIK se u obljetničkoj predstavi Destinacija Trafik: Divljač ponovo vraća rubovima grada i mjestima na kojima se ukazuju neki novi stanovnici njegovog imaginarija.

Oni su pomalo nevidljivi ili povremeno vidljivi, pojavljuju se sporadično, u ritmu plesnih melodija mediteranskih luka kao tijela u tranzitu s dozvolom za ulazak u grad. Ta tijela u putovanjima, prenošena brodskim flotama, iznenada mijenjaju kurs življenja. U stalnim gibanjima, pauzama i samoćama, odupiru se žudnji tijela za potpunim.

Kako načiniti to tijelo? Kako biti promoćudan i začudan, provokativan i senzibilan, svoj, a opet netko drugi?

Uz dosadašnje TRAFIK-ove kazališne destinacije, kao mjesto oživljavanja nove predstave, odlučili smo izložiti naše neostvarene želje i fiktivna putovanja nekim drugim postojanjima. Na taj način mikrosvijet Trafikanata i Trafikantica zakopat će u svijet riječkog undergrounda, ponovo zaploviti s cabaretskim putnicima na brodu Barba Rude, otkriti zaboravljeni svijet dlakavih striptizeta u nekadašnjem Plavom Jadranu i odsviranih plesnjaka na vrhu hotela Neboder. Potražiti još skrovitija mjesta na kojima su se okupljali mornari – prolaznici, lokalni čudaci i prenaglašeno našminkane žene s čudnovatim frizurama. Prihvaćajući raznolikosti Žudnog Tijela putujemo prema mjestima na kojima možemo biti to Drugo – kompletno, gdje okolina  ne određuje rubove našeg tijela, gdje se maštom i fikcijom odlazi s onu stranu drugačijeg, uznemirljivog i tajnovitog – kazališnog.

TRAFIK

o trupi

Rad ove po mnogočemu na hrvatskoj nezavisnoj kazališnoj sceni jedinstvene grupacije autora i performera, započeo je 1998. predstavom na specifičnoj lokaciji – Hodač, kojom su uspostavljene tematske odrednice i izričaj unutar kojih se Trafik (tranzicijsko-fikcijsko kazalište) dalje razvija, uvijek vezane za pitanja identiteta pojedinca izgubljenoga na margini vremena i prostora.

U predstavama koje slijede – Europa pleše, Beaufortova ljestvica, Kino predstava, Pozdrav s Jadrana, Gramatika, Utjelovljenje – Trafik nastavlja pomicati granice na razmeđi kazališta, pokreta, fizičkog teatra i multimedije ne odustajući od svoje specifične poetike.

Nakon deset godina rada koji je nemjerljivo utjecao na riječku, a time i na cjelokupnu hrvatsku izvedbenu scenu, zanimljivo je da je identitet koji grade još manje vidljiv, manje prihvatljiv, marginalniji.

www.trafik.hr