Pop-up plesnjaci: ples u pet

POP UP PLESNJACI: PLES U PET

U neka ne tako davna vremena postojali su plesnjaci. Još danas je moguće čuti nostalgične priče naših roditelja i baka i djedova o “slavnim zagrebačkim plesnjacima”.

U nekim skrivenim kutcima ovog grada, u malim sobičcima naših stanova, znamo da postoje oni koji predano vježbaju, usavršavaju, uče i muče se, ali uvijek s novom i sve jačom strašću, nove plesne korake - salsa, tango, cha cha cha - a eto u ova vremena i hip hop…

Stoga ovo je poziv Zagrepčancima da opuste kosu, obuku svoje odore (ali dobrodošli ste u čemu god se osjećali ugodno!) ubučete cipele za ples i krenite u otkrivanje POP UP PLESNJAKA!

Vrt Zagrebačkog plesnog centra i predvorje Muzeja suvremene umjetnosti vas očekuju!

A kako biste se lakše prepustili ritmovima, obnovili brže svoje plesne pokrete i korake na usluzi će vam biti i instruktori plesa, zvijezde društvenih plesova i majstori hip-hopa.

Svi pop-up plesnjaci su besplatni!

Tango workshop
4.6. 2014. / 17h / ZPC
Zaplešite s nama TANGO uz vodstvo i demo Tajane Burger u pratnji argentinskog plesača Oskya. Radionica je besplatna!

Oskyi i Tajana relativno su mladi par u dugovječnom svijetu tanga. On je iz Buenos Airesa, nedavno se preselio u Hrvatsku. Ona je iz Zagreba. Pojedinačno, svaki od njih ima iza sebe bogato iskustvo podučavanja i plesanja tanga. Oni su pravi Tanguerosi! Plešući tango, prešli su tisuće i tisuće kilometara putem plesnih podova diljem Europe i Buenos Airesa. Vješti su, ugodni učitelji plesa sa izuzetnim smislom za humor. Njihove satovi plesa zasnovani su na podučavanju finesa susreta, podrški, prekrasnih zagrljaja, a sve u smislu postizanja zaigranosti u odnosu na glazbu i na izmjenu dinamika. Osky dolazi iz obitelji plesača tanga, a njegov otac i djed također plešu i podučavaju tango te su utjecali na njegov plesački put uz brojne druge učitelje plesa kao i prijatelje sa kojima se susretao u Buenos Airesu, razvijajući vrlo osobni stil. Od 2006. godine uz česte nastupe redovito podučava tango diljem Europe.

Tajana je iz Zagreba, gdje već osam godina podučava tango i često nastupa diljem Europe. Su-osnivačica je i organizator prestižnog Mediteranskog ljetnog Tango Festivala u Poreču.

Svakog tjedna, Osky i Tajana zajedno održavaju satove tanga u Zagrebu i Trstu, te redovito zajedno nastupaju diljem Europe i u Buenos Airesu.
Hip-hop za djecu
5.6. 2014. / 17h / ZPC
Voditeljica: Suzana Čečura

Suzana Čečura 2012. godine osnovala je plesni studio SOSS - School of Street Styles, u kojem podučava ulične plesne stilove hip hop i house, te koreografiju. Educirala se na plesnim tečajevima i radionicama u Hrvatskoj, Francuskoj, Češkoj, Italiji, Sloveniji, Njemačkoj i Velikoj Britaniji.
Salsa workshop
6.6. 2014. / 17h / ZPC
voditelji: Ana Marija Baričević i Marko Brković

Ana Marija i Marko, poznatiji kao Ru i Max, plesom se bave dugi niz godina, no zajedničku priču sa salsom započeli su prije 8 godina, dok je još salsa scena u Hrvatskoj bila u nastajanju. Tada je nastao plesni centar Tequila Mosquitos, projekt koji i danas okuplja zaljubljenike u karipske plesove, a prvenstveno salsu cubanu. Tokom godina Ru se iskristalizirala kao vrsna instruktorica sa poznatim lady stylingom, a Max kao odličan animator, strpljiv jednako s početnicima kao i naprednim plesačima. Zajedno su idealan instruktorski par, spreman za borbu s dvije lijeve, dvije desne noge i sve ostale kombinacije.